Byggdagbok 11

Mycket har hänt sedan vi skrev i byggdagbok 10 i mitten på maj månad. Vi som håller på och fixar i föreningshuset har alla haft lite semester och njutit av solen men vi har också arbetat hårt och nu börjar vi närma oss slutet i Leaderprojektet. Parallellt med allt arbete i föreningshuset är det mycket pappersarbete som ska fyllas i och skickas in. 

Första Halvan av Föreningshuset

Huvudentrén:

Hallen här är spacklad och målad. Vi behöver tvätta taklamporna, sätta upp en ventil och fönsterkarm, putsa fönster, måla ytterdörren och skura golvet. Vi har fått skänkt en bi tavla av Lennart och köpt en spegel. Vita klädhängare har vi som ska hängas upp.

En soffa kommer vi att få av en medlem och sedan behöver vi köpa in ett litet bord, köpa växter och så ska vi pryda med en gammal bisak samt sy och hänga upp gardin.

Mötes-utbildningssalen:

Vi har beställt nya bord och stolar som kommer i slutet av månaden. Innan vi kan sätta upp dessa behöver vi storstäda salen och köket samt putsa fönster och takbelysning. En värmepump ska sättas upp. Därefter behöver vi sätta upp fönsterkarmarna, sy och hänga upp gardiner, köpa diskmaskin, porslin med mera, hänga upp kanonen, dekorera med växter och på den ena väggen har Valla lovat att måla en tavla.

Bibliotek/litet mötesrum:

Här är spacklat och klart. Vi behöver storstäda golvet, putsa fönster och rengöra takbelysningen och torka av skåpen.

Det är beställt stolar och bord som kommer i slutet av månaden.

Ytterligare ett litet rum:

Här ska vi sätta upp ventilation och sedan behöver golv och fönster städas. I det här rummet kommer vi att förvara extra bord och stolar.

Toaletter/tvättstuga + övriga utrymmen/hall:

Handikapptoaletten är i stort sett klar. Lite småsaker kvar som behöver fixas och sedan behöver vi smycka toaletten.

Den andra toaletten ska spacklas, målas och sedan städas innan smyckning. Takbelysning behöver tvättas.

Tvättstugan + övriga utrymmen:

Målning pågår här och sedan ska det städas, sättas upp hyllor, sy gardin. Takbelysning ska tvättas.

Hall:

Vi har spacklat och målat. Golvet behöver städas. Takbelysningen ska tvättas.

Andra Halvan av Föreningshuset

Storarummet:

För tillfälligt har vi förvaring av målarfärg med mera i detta rummet och nu är det dags att försöka tömma rummet då vi behöver komma till och påbörja spackling och målning här.

Några skåp behöver flyttas. Vi behöver köpa in eller göra en egen arbetsbänk samt förlänga arbetsskivan vid vasken och kanske köpa en större vask. En värmepump ska sättas upp.

Sedan är det städning, att putsa fönster och att inreda vårt stora rum där vi kommer att tillbringa mest tid inomhus. Här kommer vi även att ha våra workshop samt vår verkstad.

Lilla rummet:

Vi målar klart här på tisdag. Vi har gjort ett nytt dörrhål och efter målning behöver vi städa här. Detta rum har vi tänkt ska hållas svalt då vi tänker att här ska vi exempelvis vinterförvara våra lådor och ramar.

Vardagsentrén:

I tisdags röjde vi här. Vi körde iväg ett släpp med material som vi inte behöver längre. Vi har röda klädhängare och hyllor som efter spackling och målning ska hängas upp där våra bi jackor och handskar ska förvaras. Golvet behöver rengöras ordentligt och likaså taklamporna och fönstret ska putsats.

Nästa

Föregående