Nyhetsbrev September 2021

Hösten närmar sig med stormsteg och därmed får vi lite semester från bina. Helt utan arbete är vi dock inte utan vi har alla en del städning och snickeri framför oss av kupor, kärl med mera och ramar ska sorteras och så småningom lämnas på tvätt.

Vi fick studiebesök av ca 10 personer från Bjäre biodlarförening den 17 augusti. De var imponerade av vårt arbete med vår föreningsbigård och vårt nya föreningshus samt alla aktiviteter vi tar oss för. De var särskilt intresserade av vår barn- och ungdomsgrupp. De kommer att komma och hälsa på oss igen 2022.

Förra veckan var vi några i föreningen som pratade om bin samt stod och sålde honung och kakhonung i Åhus. Till helgen är du välkommen till Skördefesten i Kristianstad där vi kommer att sälja föreningens honung och du är välkommen, om du har möjlighet, att delta med din honung eller andra biprodukter.

Arbetet i föreningshuset löper på och första halvan av huset är i stort sett klar. Vi arbetar nu i andra halvan med att måla och spackla. Vi har beställt nya möbler till mötesrummet/ utbildningslokalen.

Om cirka två veckor kommer det att vara dags att storstäda första delen av huset. Vill du läsa mer om vad som händer i föreningshuset så gå in på hemsidan och titta i vår byggdagbok.

Leadergruppen träffades förra veckan och fattade en del beslut:

  • Att vi ska köpa in möbler till vårt stora rum där våra möten och utbildningar kommer att hållas.
  • Att vi ska ta hjälp av takläggaren till det sista arbetet med taket.
  • Vi ska köpa in två värmepumpar.

Inte bara arbetet i föreningshuset löper på utan även allt pappersarbete som måste skrivas och skickas till Jordbruksverket.

Styrelsen hade också möte förra veckan och nytt möte är planerat till den 13 oktober. Under dessa möten planerar vi kommande aktiviteter, planerar inför årsmötet och går igenom vår ekonomi.

Lördagen den 25 september deltog vi på Skördemarknad i Kristianstad med många besökare av vår monter.

Museét i Degeberga är klart med undantag med att belysningen där behöver kompletteras.

Vad händer framöver i vår förening?

  • Varje tisdag är du fortsatt välkommen till vårt föreningshus/ föreningsbigård. Kom och fika eller kom och hjälp till i huset. Vi behöver också packa ramar för tvätt och rulla ljus som vi kan sälja.
  • Barngruppen kommer att fortsätta träffas under hösten och vintern en gång i månaden. Separat mailutskick kommer kring detta och läggs ut på vår hemsida inom kort.
  • Lördagen den 9 oktober arrangeras av Hembygdsparken i Degeberga en höstdag. Föreningen passar då på att på nytt öppna Bi-museet. Se mer info i separat mailutskick som kommer inom kort.
  • Medlemsmöte en lördag där vi börjar med att besöka Bi- muséet och därefter genomföra medlemsmöte i byggnaden tillhörande Hembygdsparken. Här ges allmän info om föreningen, honungsgruppens arbete presenteras + ytterligare en föreläsare. Separat inbjudan skickas ut till alla medlemmar.
  • Workshop äger rum lördagen den 30 oktober mellan 10-14. Vi kommer att tova tvål, göra salvor, bivaxdukar och prata om olika sätt att sälja biprodukter och hur presentpåsar kan se ut samt fika. Du kommer att få produkter med dig hem. Kostnad: 250 kr för medlemmar, 350 kr för icke- medlemmar. Du kan redan nu anmäla dig till britt-marie@kristianstadsbf.se till Britt-Marie Persson på mobilnr 070-2602703. Separat inbjudan kommer att skickas ut. Medlemmar i andra föreningar är också Välkomna.
  • Workshop äger rum tisdagen den 7 december. Vi träffas och julpysslar mellan kl. 17 – 21. Vi gör julsenap, honungsgodis och annat julpyssel. Kostnad 150 kr för medlemmar, 250 kr för icke- medlemar. Du kommer att få produkter med dig hem. Du kan redan nu anmäla dig till britt-marie@kristianstadsbf.se till Britt-Marie Persson på mobilnr 070-2602703. Separat inbjudan kommer att skickas ut. Medlemmar i andra föreningar är också Välkomna.

Vänligen

Styrelsen