Byggdagbok 12

Nu känner vi att vi närmar oss målet. 

I tisdags förberedde vi sista stora rummet med tejpning och flyttande av saker så på tisdag målar vi. Sedan har vi kvar den lilla toaletten som också behöver några penseldrag på väggarna och därefter är det lite småfix och storstädning av vårt föreningshus. All belysning i huset har storstädats med svinto så lyse i huset har vi.

Förra veckan så sattes det upp två stycken värmepumpar i huset. Det kändes helt fantastisk att få en jämn värme i byggnaden.

I kommunens senaste svar till oss angående nyttjanderätt av föreningshuset är att de har lämnat det vidare till räddningstjänsten för bedömning. Här hoppas vi på snabbt svar och ett positivt sådant.

Parallellt med ovan kommer våra kanoner att sättas upp i den båda rummen. Vi har fem fönsterkarmar som ska sättas upp i första halvan av huset. Vi behöver flytta det ena torkskåpet till tvättstugan och koppla det som behövs för detta. Vi behöver också bestämma oss för var vi ska ha alla vita garderober och skåp.

När all målning och städning är klar behöver vi lägga lite tid på att få golven att skina innan vi sätter in möblerna. Vi kommer att försöka låna en maskin här gratis av en golvfirma och eventuellt hjälper de oss med rengöringen av golven.

Även om vi närmar oss slutet så finns det fortfarande en del kvar att göra under nästa år och framöver. Exempelvis behöver vi snickra en arbetsbänk, fixa en längre diskbänk, köpa diskmaskin, porslin med mera.

Allt detta är sådant vi kan göra under tiden som vi använder vårt hus. Det mesta kommer att vara klart, men en del behöver växa fram under tiden som vi använder föreningshuset. Vi behöver ”bo in oss”.

Vi är några som redan nu funderar på gröna växter i huset, gardiner med mera.

Nya möbler till utbildning-/ mötessalen är inköpta och väntar på att bli uppackade så klart storstädningen är klar. 

Nu dröjer det inte länge innan vi kommer att be er medlemmar ta med eventuella saker som vi kan komma att behöva i huset.

Nästa

Föregående