Byggdagbok 2

Äntligen får vi börja
Så kom äntligen dagen då vi fick börja gräva. Fredag 23 oktober 2020 var det ett litet gäng som stod redo att påbörja arbetet med grunden till vårt föreningshus.
Betongbalkar hade transporterats dit några veckor tidigare av Anders och Tobbe med hjälp av maskiner från Nyskördade Morötter.
Klas, Ingo och Janne var på plats hela helgen och Isa, Rose- Mari, Patrik, Mats och Robert avlöste varandra under dagarna. De schaktade av översta lagrena av jord och lera, la ut markduk och fyllde på med sten och grus. När detta var gjort placerades betongbalkarna ut och mätes noggrant in, som sen huset skulle stå på.


Ida, Majken och Klara lagade lunch och bakade eftermiddagsfika till arbetarna och kom ner till bigården med.
Som med allt grundarbete så tar det längre tid än man tror så när mörkret föll på söndagen visade det sig att allt inte hade hunnit blir klart.

Lördagen 31 oktober 2020 samlades Janne, Ingo, Patrik och Anders tidigt på morgonen, den här gången fick vi låna grävare av Önnestads Naturbruksgymnasium. Under förmiddagen kördes de stora jordmassor bort som låg i en bunke och arbetet med att få betongbalkarna på plats fortsätta. Till lunch anslöt Ida med lunch och fika och stannade sen kvar under eftermiddagen tills allt grundarbete var klart.
All sten och grus till grunden skänktes av Swerock AB i Önnestad, grävaren första helgen lånades av JKN Önnestad och frakten av grus gjordes av Önnestad transport.

Nästa

Föregående