Byggdagbok 13

Det är ett tag sedan vi uppdaterade vår byggdagbok, men vi har inte legat på latsidan. För varje vecka som går kan vi se stora framsteg med vårt föreningshus. Vi är i föreningshuset varje tisdag och arbetar för att få vårt föreningshus redo inför kommande bisäsong 2022 och för att göra det riktigt ombonat och fint.

Vad har då hänt sedan förra byggdagboken?
En hel del. Vi har fått nyttjanderätt till vårt föreningshus. Möbler till undervisningsdelen av huset är inköpt och möblerat. Föreningshuset är färdigmålat med undantag för att på några enstaka ställen behöver vi bättra på lite.

Vi har fått Wifi som vi har kopplat in från skolan och vi har varmt och skönt genom våra två värmepumpar.

De senaste veckorna har vi arbetat mycket med andra halvan av huset. Vårt stora arbetsrum är möblerat och en arbetsbänk är snickrat med tillhörande pallar som blev mycket omtyckta utav våra barn- och ungdomar som annars inte hade nått upp. Vi håller fortfarande på med finliret kring arbetsbänken och fler hyllor eller skåp ska sättas upp. Kontakter har kopplats till arbetsbänken.

I vår vardagshall där bi-jackor, handskar, verktyg med mera ska vara har hyllor, skåp och så vidare satts upp. Rummet bakom har tömts på allt byggskräp och en fin hylla har byggts till våra ramar.

Parallellt med att vi fixar med de sista stora sakerna i huset pågår förberedelserna inför kommande bi-säsong 2022.

Det som ligger i pipeline att fixa till är att måla ytterdörrarna, fixa ventilations hålen, koppla tvättmaskinen, koppla värmeskåp och sätta in en längre arbetsbänk med stor diskho där vi kan hålla på med vår honungsslungning, tillverka salvor med mera. Kanonen i detta rum ska också kopplas in. Sedan har vi några element som behöver fixas till.

Vi väntar på våra näst sista pengar från leader så att vi kan göra våra sista inköp och det vi behöver är diskmaskin, dammsugare, köksutrustning med mera. Snygga muggar har vi däremot redan köpt in med vår logga på.
Vi har bokhyllor som ska sättas upp i vårt lilla bibliotek där en lekhörna för barnen också börjat växa fram.

När det gäller utsidan på huset har vi en vask som ska sättas upp, takläggaren ska komma och göra det sista och vi behöver fixa till grunden och utebelysningen. Sedan har vi pratat om mycket annat som vi önskar som en terrass, förråd till våra trädgårdverktyg, bygga en grill med mera. Detta är extra saker som får växa fram allt efter. Grillen är däremot viktig för oss och kommer säkert snart stå klar.

Nästa

Förregående