Nyhetsbrev Januari 2022

Föreningens första träff var måndagen den 10 januari i vårt föreningshus, Önnestad och via distans. 

Robert Lindsjö tillsammans med övriga medlemmar i honungsbedömnings kommittén informerade om SBR´s nya regelverk och hur bedömning av honung i vår förening kommer att ske framöver. Honungsbedömnings kommittén kommer att träffas inom kort för att planera året 2022 och återkommer till oss medlemmar på medlemsmötet i mars månad med mer info och datum för honungsbedömning.

Hade du inte möjlighet att lyssna på informationen den 10 januari så finns informationen att läsa på föreningens hemsida.

I januari månad har också föreningens nya styrelse träffats i  konstituerande möte och styrelsemöte.  Vad har vi då pratat om och gjort?

Vi har tagit kontakt med banken för att få ordning på alla papper då vi har en ny kassör. Sedan har vi planerat våra kommande medlemsmöten och bjudit in föreläsare. Vi har pratat med en medlem som har erbjudit sig att fixa fika till våra tisdagsträffar. Vidare har vi försökt spalta upp vad som behöver göras i vår föreningsbigård och i föreningshuset.

Kontakt med Önnestads gymnasieskola har också tagits då vi ska börja undervisa deras elever. Önnestads gymnasieskola är också intresserad av att låna vårt föreningshus dagtid från augusti månad då en del av deras undervisningslokaler behöver renoveras och utökas.

Planering av nybörjarutbildning som startar den 5 april och drottningodlingskurs april – juni börjar också ta form.

Vi har beslutat att tisdagsträffarna ska starta upp igen som arbetsdagar. Dels för att färdigställa vårt föreningshus, men också för att förbereda inför kommande säsong.

Kontakt med Önnestads livsmedelsbutik har tagits då vi har tänkt att vi ska handla det vi behöver till vår förening i så stor utsträckning som möjligt där. Vi har även frågat om de är intresserade av att sälja vår honung i affären.

Ny kontakt med Önne Trä- Byggvaror har tagits för att det ska bli smidigare för oss att handla. När säsongen drar igång till våren har vi bestämt att vi två och två ska turas om att ansvara och styra upp tisdagskvällarna. Medlemmar är välkomna att anmäla sig för att hjälpa till. Likaså är medlemmar välkomna att hjälpa till med nybörjarutbildning med mera. Vi har också pratat om att vi behöver ha en trädgårdsgrupp som börjar planera hur och vad vi ska göra runt vårt föreningshus och en invigningsgrupp som planerar invigningen som vi förhoppningsvis kan genomföra till sommaren.

Vill du vara med i en trädgårdsgrupp eller invigningsgrupp så skicka ett mail eller ring och prata med någon i styrelsen.

Vi har också beslutat att vuxna ska ha möjlighet att swisha 20 kr till föreningen när vi fikar och att barn alltid fikar gratis.

I föreningshuset har vi kört ut julen, en arbetsbänk har påbörjats och spackling och målning av det lilla rummet vid tvättstugan samt lilla toaletten har påbörjats. Vi håller på att dra in Wifi i föreningshuset. Vi har påbörjat en lekhörna till barnen. Kommande tisdagar ska vi fortsätta arbeta med det som behövs och det man känner för att göra.

I föreningsbigården behöver kuporna flyttas då vi tycker att det blir trångt och svårt att arbeta i och runt kuporna. Vi har också bestämt att det ska stå en kupa per bänk för att det ska finnas utrymme att ställa de saker man behöver sidan om. På tisdagarna framöver behöver vi snickra, rengöra och organisera vårt material och packa ramar för tvätt.

Leader-projektet kommer vi under detta år att avsluta och vi väntar nu på de näst sista pengarna för att kunna göra våra sista inköp såsom diskmaskin, porslin, trädgårdsredskap med mera.

Bibarnen, vår barn- och ungdomssektion träffas en gång i månaden. Lördagen den 29/1 kl. 10-13 tillverkar vi bihus, äter pizza och tittar sedan på bifilm och poppar popcorn.

Har du tankar och idéer kring kommande säsong eller vill hjälpa till lite extra så är du välkommen att höra av dig till oss i styrelsen.

Varmt Välkomna till nästa medlemsmöte den 8 februari som kommer att hållas både på plats i vårt föreningshus och via länk som dels skickas ut via mail, men som också kommer att ligga på hemsidan. Björn Gustavsson kommer att föreläsa.

Vill också påminna om att distriktet har årsmöte den 5 februari kl. 10:00. Årsmötet sker via zoom. Information har skickats ut via mail.

Vänliga Hälsningar

Kristianstadsbygdens Biodlarförening

Styrelsen